סיכום להרצאה 140: קונפליקט בין הנאה המונחה באופן שלילי להנאה המונחה באופן חיובי – הנתיב להתמרה

סיכום להרצאה 140: קונפליקט בין הנאה המונחה באופן שלילי להנאה המונחה באופן חיובי

4 בפברואר, 1966
סיכום: אבי לוי

ראשי פרקים

  1. אבחנה: כאב הוא תוצאה של קונפליקט
  2. כאב הוא תוצאה של קונפליקט בין שני כיוונים נוגדים. הכיוון החיובי הוא אהבה, הכיוון השלילי הוא פחד, שיוצר הפרעה. הגורם קיומו של כיוון שלילי ללא מודעות לקיומו. התוצאה: התנגדות פראית של חלק מהנפש לקיומו של הכיוון השלילי שנחווית כהפרעה. ההפרעה שכשלעצמה לא יוצרת כאב. המתח והקונפליקט גורמים לכאב להופיע. אתם רוצים שני דברים סותרים בעת ובעונה אחת – זה מבלבל, הפער בין גורם ותוצאה, מתח וחוסר איזון בין שני כוחות מנוגדים שממשיכים לפעול, גורם לכאב.

    הכיוון החיובי והשלילי צמודים לעקרון ההנאה.

  3. עקרון רוחני: אפשר להיות באחדות בכיוון החיובי. אי אפשר להיות באחדות בכיוון השלילי>
    • המישור הרוחני הוא הגורם, בעוד שכל שאר המישורים או עולמות התודעה הם תוצאה. המישור הרוחני הוא המקור של הכיוון החיובי. שם אין קונפליקט.
    • אנשים שמשוחררים מקונפליקט וכאב הם באחדות.
    • אי אפשר להיות באחדות ביחס למטרה שלילית כלשהיא, כי הכיוון השלילי מנוגד לחיים.
    • מתחת לכיוון השלילי תמיד ממשיך להתקיים הכיוון החיובי.
  4. הדרך: קבל את הכיוון השלילי כשלב מעבר זמני
    • כאשר קיימת הפרעה, התייחס להפרעה כאל שלב מעבר, זמני, והיה מודע לכך שזו תוצאה של הכיוון השלילי. הפסק להיאבק, הסכן עם הכאב שקיים עכשיו, והכאב ייפסק. זה העקרון שישו הסביר באומרו "אל תתנגד לרשע".
    • אז, תזכה לאיכות חיים של מי שמודע, איכות חיים שנבדלת מזו של מי שלא מודע לקיומו של הכיוון השלילי.
    • מודעות לקיומו של כיוון שלילי, מאפשרת להיות בשליטה רבה יותר על החיים, להרגיש פחות קורבני, להיות פחות חסר ישע ופחות חלש. מודעות זו מאפשרת לראות את הקשר בין קיומו של הכיוון השלילי לבין מציאות לא רצויה בחיים, ולכן מעניקה כוח ותקווה חדשה.
    • מודעות לקיומו של הכיוון השלילי מאפשרת לדמיין, תחילה כעקרון וכאפשרות, חיים יכולים ללא הכיוון השלילי
    • יש במאמר זה המלצה להתבונן בכיוון השלילי, לאתר אותו. אין פה תשובה לשאלה מה יוצר את הכיוון השלילי, או הדרכה איך לוותר עליו, (אינכם מסוגלים בינתיים). לא ידוע עדין למה ואיך אתם מתעקשים על הכיוון השלילי ולמה אתם מטפחים אותו מלכתחילה.
  5. עקרון המעגלים:
    • לכיוון חיובי או שלילי יש יכולת התמדה עצמית. מחשבות, עמדות, ורגשות חיוביים שלכם, יוצרים עוד מחשבות, עמדות ורגשות חיוביים. אילו בתורם יוצרים הגשמה, יצרניות, שלום ודינמיות, מודעת לקיומה של שלמות ושפע בלתי נדלה. במקום שבו אתם חופשיים באופן יחסי מכיוון שלילי, פשוט וקל לתפוש, להרגיש ולחוות את עולם האמת. הוא באים לידי ביטוי במציאות שלכם.
    • עקרון זהה קיים ביחס לכיוון השלילי. בגין קיומו של עקרון ההתמדה העצמית, קשה לוותר על הכיוון השלילי ולהשתנות. המישור של האישיות שרוצה בכיוון השלילי ומקדם אותו יוצר עולם חדש, או מישור נפשי, שמכסה את המישור הנפשי החיובי המקורי, ששואף לשלמות ואחדות עם אחיך בדרכים שונות, שואף לאהבה והבנה, התחשבות, נתינה וקבלה. העולם הפיזי והחומרי שאתם חיים בתוכו מבטא את הכיוון חיובי והכיוון השלילי ומציג שילוב של השניים. קיימת בנפשכם שלילה, הכחשה, התנגדות ופחד מהכיוון החיובי. כתוצאה מכך, תמיד קיים כאב מסוים, שמתגלים במציאות כקיפוח וסבל.
    • ככל שהכחשת הכיוון החיובי גדולה יותר, הכאב גדול יותר.
    • כוחות ההתמדה העצמית, יכולים להשתנות רק על ידי תהליך מכוון שמפעיל משהו חדש, כפי שמציע מאמר זה. עליכם לחוות באופן מלא את הכיוון השלילי בתודעתכם, כך שתוכלו להתעלות מעליו, על ידי שתחוללו התמרה בעצמכם. לא על ידי הכחשה או מאבק על מנת להתרחק ממנו, אלא על ידי ראייתו וקבלתו, ללמוד להבין את טבעו. לעבור דרכו. ולזכור שזו מציאות זמנית. רק אז ניתן להגיע לעולם שמתחתיו, של התמדה עצמית של הכיוון החיובי.
  6. האדם האחר
    • כואב דיו שאתם רוצים ולא רוצים, לחילופין, להתייחס ולאהוב מצד אחד ולשנוא לדחות ולסגת מצד שני. זה באופן אינסופי יותר מסובך כאשר קונפליקט זה מוכפל על ידי אדם שני, שלתוך הפרמטרים שלו אתם נכנסים ואשר מנהל קרב דומה בתוכו.
    • אם האדם האחר היה באיזון מושלם וחופשי מפיצול פנימי, הוא לבטח לא היה מושפע מהמאבק שלכם
    • האדם האחר גם לו יש קונפליקט בין הכיוון החיובי והשלילי, לכן, המאבק אינו כפול, אלא בחזקה רביעית
    • בגלל ריבוי הצירופים, זה בלתי נמנע שכיוון שלילי ישתלט שנית לאחר תקופה של חיוביות הדדית. זה יימשך כך עד שהכיוון השלילי בתודעה מלאה ומורחק.

    שאלות

    1. מה הם הגורמים השליליים שלך?
    2. מה אתה מכחיש ביחס למה שאתם באמת מרגישים וחסרים: "האם יש לי, האם אני חווה, מתוך הפוטנציאל שלי, כל דבר במירבו? מה מפריע לי יותר ממה שאני מוכן להודות?"
    3. אתה מודע בלהיטות לסבל שלך ולמה שאתה מחמיץ, אבל האם אתה מחובר בתוך עצמך למנגנון שמשתוקק לתוצאה השלילית? או ההימנעות מתוצאות חיוביות? אם כן תאר אותו.
    4. תאר מצבים שבהם אתה בנפרדות מאחרים, מאחיך, בעולם שלילי, בהתמדה עצמית של שלילה שאתה מפיץ על ידי המשאלות ההרסניות שלך.
    5. תאר את חייך ללא אותה תשוקה שלילית שתיארת.
    6. חשוב על יחסים שבמהלכם זכית תחילה בתובנה באשר לסיבה למה האחר מתנהג בצורה שלילית. חשוב מתי התחלת לשכנע את עצמך להתעכב יותר ויותר בפגמים ובעיוורון של האחר, והתחלת לא בכוונה ליהנות מכך